Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: عمر الرداد در رای الیوم نوشت: در چارچوب آمادگی برای ورود رئیس جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید، با استراتژی‌های معروف و علنی وی، تمام قدرت‌های منطقه‌ای در حال ارسال پیام‌هایی هستند که نشان دهنده سازگاری آن‌ها با دولت جدید آمریکا باشد، از آن جمله، عادی سازی روابط دولت‌های عربی با اسرائیل و یا تلاش برای اظهار پایبندی به حقوق بشر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 در ادامه این مطلب آمده است: اما این آمادگی برای سران ایرانی و ترکیه، تعابیر متفاوتی به خود گرفته است، که منشأ آن، امیدواری ایران به بازگشت بایدن به توافق هسته‌ای و رفع تحریمهاست، تا در ادامه ایران از تهدیدات و تنش‌ها خلاصی یابد.
اما ترکیه، به خوبی می‌داند که زیر ذره بین آمریکا و اروپا قرار دارد، بویژه آنکه در طول چهار سال گذشته، سیاست‌هایی را اتخاذ کرده است که متحدان اروپایی و آمریکایی اش با ان مخالف بوده اند. علاوه بر اینکه موسسات دولت پنهان در آمریکا، معتقدند که ترکیه یک رهبری سرکش در ائتلاف‌های خود با غرب بوده و باید مورد مجازات قرار گیرد.
پیام‌های واضح ترکیه و ایران از باکو، پایتخت آذربایجان و در جریان مراسم مشترکی برای ارتش‌های اذری و ترک، پیروزی آن‌ها بر ارمنستان و بیرون راندن ارمن‌ها از قره باغ پس از شش سال جنگ، به گوش رسید.
شاید در وهله اول، اختلاف بین مسئولان ترکیه و ایران بر سر شعری باشد که اردوغان خواند و در آن به تقسیم آذربایجان بین روسیه و ایران در قرن نوزده اشاره شده بود، اما واکنش ایران و احضار سفیر آنکارا در تهران و توئیت‌های مسئولان ایرانی، نشان داد که اختلاف عمیقتر از داستان یک قصیده است.
موضوع قومیت آذری در ایران که دومین قومیت پس از فارسهاست، برای ایرانی‌ها بسیار حساس است. این مساله‌ای است که رئیس جمهور ترکیه به خوبی از آن آگاه بوده و سعی داشت پیام خود در این باره را به تهران برساند، ظاهرا ایران هم به سرعت پیام را دریافت کرده و نماد‌های آن را واکاوی کرد، تا در ادامه با زیرکی به پیام مذکور پاسخ دهد، پاسخی که نشان می‌دهد ایران اعتمادی به ترکیه ندارد و توافق‌های آستانه و سوچی، در مورد سوریه، تنها ضرورت‌های راهبردی بوده اند که با فشار روسیه و برای مقابله با تحریم‌های بی سابقه آمریکا صورت گرفته اند.
اما در مقابل، نگرانی‌های اردوغان از توافق آمریکا و اروپا برای تنبیه ترکیه، و حتی هدف گرفتن شخصی رئیس جمهور، عمیقتر بوده و در سایه اطمینانش از ائتلاف اینده بین ایران و دولت جدید آمریکا، قصد داشته است به این شکل، پیام تهدید آمیز و هشدار دهنده‌ای را متوجه ایران کند، مبنی بر اینکه ترکیه می‌تواند به ایران پاسخ دهد، بویژه در صورتی که ایران قصد ورود به ائتلاف آمریکایی-اروپایی علیه ترکیه را داشته باشد.
بر این اساس، ایران هوشمندانه پیام ترکیه را دریافت کرد و با احضار سفیر این کشور در تهران و ابلاغ اعتراض خود به وی، واکنش قاطعی نشان داد و تاکید کرد که ایران به احدی اجازه دخالت در تمامیت ارضی خود را نمی‌دهد. علاوه بر اینکه واکنش ایران همزمان شد با یک نشست اروپایی که در پایان آن، تحریم‌هایی علیه ترکیه صادر شد، تا براساس ان، لیره ترکیه سقوط تازه‌ای را شاهد باشد. اما آیا نفت ایرانی برای ترکیه، یک برگه ایرانی پس از رفع تحریم‌ها علیه تهران است؟
نمود‌های اختلاف بین ایران و ترکیه در آینده وضوح بیشتری می‌یابد و در مقدمه اختلافات انها، پرونده سوریه است که به سمت راه حل‌های صلح آمیز در حرکت است و از ترکیه خواسته می‌شود تا نقش خود در ادلب و استقرار در سوریه را ایفا کند، این در حالی است که ایران هم امتیاز‌هایی خواهد داد. رهبران عراق به مخالفت با ترکیه و تایید ایران ادامه می‌دهند.
پرونده لیبی و قره باغ نیز در حالی دوباره گشوده می‌شود که نقش ترکیه در آن پدیدار خواهد شد و در آن میان، ایران با گرایش‌های آمریکا و اروپا همراه می‌شود، بویژه آنکه ایران می‌تواند به اروپایی‌ها در کشف اطلاعات زیادی در خصوص نقشه‌های ترکیه یا عثمانی جدید، کمک زیادی کند. گذشته از این، ایران کارت هایی در داخل ترکیه نیز دارد که بر یک پایه مذهبی می‌تواند از آن استفاده کند. برچسب ها: ترکیه ، اردوغان ، ایران ، اروپا ، بایدن ، آمریکا ، لیبی ، سوریه ، قره باغ

منبع: خرداد

کلیدواژه: ترکیه اردوغان ایران اروپا بایدن آمریکا لیبی سوریه قره باغ ایران هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۹۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری دو جانبه با هدف اعلام حمایت از ملت فلسطین و توقف تجاوز به نوار غزه واکنش نشان داد.

وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در حال بررسی اعمال تحریم‌ها علیه ترکیه به دلیل نقض قراردادهای تجاری بین دو طرف است.

این وزارتخانه افزود که تل آویو در اقدامی تلافی‌جویانه تصمیم به کاهش سطح روابط اقتصادی میان ترکیه و تشکیلات خودگردان فلسطین و نوار غزه گرفته است.

این موضع‌گیری رژیم صهیونیستی در حالی است که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه گفت که کشورش درها را به روی مبادلات تجاری با اسرائیل بسته و تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری بین دو طرف دیگر وجود خارجی ندارد.

وی افزود: اسرائیل تاکنون ۴۰ تا ۴۵ هزار فلسطینی را با وحشیگری تمام به قتل رسانده است و منطقی نیست که ما به‌عنوان مسلمان در برابر اتفاقاتی که می‌افتد، دست بسته بمانیم.

اردوغان خاطرنشان کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بی‌رحم است و این بی‌رحمی را علیه کودکان، زنان و سالمندان در غزه نشان داد.

رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه تمام غرب به رهبری آمریکا به نفع اسرائیل کار می‌کند، تصریح کرد: همه این ظرفیت‌ها را بسیج کردند و مردم ضعیف فلسطین را رها کردند تا در برابر بمب‌های اسرائیل جان خود را از دست بدهند، بنابراین ما دیگر تحمل این وضعیت را نداشتیم و ۹.۵ میلیارد دلار حجم تجارت دوجانبه را نادیده گرفتیم و درهای تجارت با اسرائیل را بستیم.

وی افزود: تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل با هدف اجبار این رژیم به آتش‌بس در غزه است. اکنون ما یک هدف داریم: مجبور کردن دولت نتانیاهو که با حمایت غرب از کنترل خارج شده است، به آتش‌بس. این اقدام ترکیه الگویی برای کشورهای دیگر خواهد بود که از وضعیت کنونی ناراحت هستند.

اردوغان همچنین گفت: ما نه به دنبال خصومت و درگیری با هیچ کشوری در منطقه خود هستیم و نه می‌خواهیم شاهد درگیری و خونریزی در هیچ جایی باشیم.

کد خبر 6096000

دیگر خبرها

  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها
  • تصاویر جنجالی بی‌احترامی اردوغان به نخست وزیر هلند