Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه «الاخبار» در گزارشی در این باره نوشت، حضور گسترده رؤسای پارلمان‌های کشورهای حاشیه خلیح فارس، ممانعت از حضور ایران برای مشارکت در این نشست، آشکار کردن تمام اختلاف‌ها با تهران به صورت یک‌جا و درگیری لفظی نمایندگان سعودی و لبنان، همه و همه نشان داد که عربستان سعودی و متحدان آن تصمیم گرفته بودند چهاردهمین دوره نشست اتحادیه بین‌المجالس در رباط را به تریبونی برای حمله به ایران و تحمیل دیدگاهشان درباره مسائل منطقه به کشورهای عضو تبدیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش آمده، ایران که ریاست دوره گذشته نشست اتحادیه بین‌المجالس را بر عهده داشت پس از آن در نشست دوره فعلی غائب بود که مقامات مغرب اجازه ورود هیأت ایرانی را که قبل از ورود «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی به مغرب رفته بودند، نداد و این باعث شد لاریجانی هم شرکت در این نشست را لغو کند. علی رغم آنکه بر اساس آیین‌نامه داخلی اتحادیه بین‌المجالس، ریاست این اتحادیه در دوره قبلی، فعلی و آینده باید در نشست حضور داشته باشند اما ایران حضور نداشت. همچنین اعتراض نمایندگان ترکیه و لبنان (قاسم هاشم و ایهاب حماده) به ممانعت از ورود هیأت ایرانی، باعث عصبانیت مغربی‌ها شد.

الاخبار در ادامه گزارش خود پیرامون اتفاقات این نشست نوشت، مواضعی متمایز از هیأت‌های ترکیه، الجزائر، کویت درباره مواضع سعودی و امارات در این نشست مشاهده شد. دو هیأت فلسطین و عراق در قبال مسائلی که منجر به بحث و جدل و خروج از جلسه شد، موضعی بی‌طرف اختیار کردند.  

در ادامه این گزارش آمده، «عبدالله آل شیخ» رئیس مجلس شورای عربستان سعودی و «امل القبیسی» رئیس شواری ملی فدرال امارات خارج از سیاق و عُرف اصرار داشتند در بیانیه پایانی آنچه آن را «مداخله ایران در سوریه و امور جهان عرب و نیز اشغال جزائر سه‌گانه توسط ایران» خواندند، گنجانده شود و بندهایی که بر اهمیت توافق هسته‌ای ایران تأکید می‌کند یا تلاش‌های ترکیه، ایران و سوریه برای آتش‌بس در سوریه را می‌ستاید و تحریم‌ها علیه ایران را محکوم می‌کند، حذف شود.

الاخبار افزود، زمانی که ایهاب حماده نماینده لبنان به این اقدامات خارج از عرف اعتراض و اعلام کرد، این موضوعات پیشتر در کمیته اجرایی مطرح نشده و در دستور کار نبوده که اکنون حذف یا اضافه شوند؛ آل شیخ نماینده عربستان سعودی خطاب به وی گفت « تو نماینده لبنان هستی یا ایران؟» پس از این موضوع میان نماینده سعودی و لبنان درگیری لفظی ایجاد شد و نماینده لبنان خطاب به آل‌شیخ گفت: تو به چه حقی اینجا هستی؟ چون مجلس منتخب در کشورت نداری. [مقصود او، مجلسی است که پس از انتخابات مردمی تشکیل شده باشد]. تو را آورده‌اند و این ما عرب‌های اصیل هستیم که از کرامت عرب و مسلمانان دفاع می‌کنیم.

پس از این درگیری‌ها هیأت لبنان از نشست خارج شد اما پس ازمیانجی‌گری بار دیگر وارد جلسه شد.

این روزنامه لبنانی سپس نوشت، نکته جالب توجه آنجاست که نماینده عربستان سعودی پینشهاد ترکیه برای گنجاندن بندی به بیانیه پایانی درباره وضعیت انسانی مسلمانان در یمن را نپذیرفت و بهانه وی آن بود که این موضوع پیشتر در کمیته اجرایی مطرح نشده است. این اتفاق علی‌رغم آن رخ داد که سودان، سوریه، سوریه و گروه‌های آفریقایی با پیشنهاد ترکیه کاملا موافق بودند.

بنا به این گزارش، از جمله پیشنهادات هیأت لبنان این بود که عبارت «رژیم اشغالگر صهیونیستی اسرائیل» در بیانیه پایانی حذف و عبارت «رژیم اشغالگر صهیونیستی غاصب» جایگزین شود -بدون اینکه نامی از «اسرائیل» برده شود- که با این پیشنهاد موافقت شد.

بر اساس آیین‌نامه داخلی نشست اتحادیه بین‌المجالس، کشورهای عضو باید پیشنهادات خود برای گنجاندن در بیانیه پایانی را سه ماه قبل از نشست ارائه دهند تا در کمیته‌های تخصصی مورد بحث قرار گیرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۰۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی

وزیر امور خارجه ایران در اولین دیدار خود در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی با همتای مصری خود سامح الشکری دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش برنا، شب گذشته، وزیر امور خارجه ایران در راس هیاتی به منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا وارد این کشور آفریقایی شد و مورد استقبال قرار گرفت.

در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی که طی روزهای شنبه و یکشنبه ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه جاری با موضوع اصلی «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو پیرامون توسعه پایدار» برگزار می‌شود، مسائل و چالش‌های مختلف جهان اسلام به ویژه موضوع فلسطین و وضعیت جاری در باریکه غزه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

در این اجلاس در مجموع سه سند شامل پیش‌نویس قطعنامه فلسطین، پیش‌نویس بیانیه بانجول و پیش‌نویس سند نهایی نشست سران برای تصویب به ترتیب به نشست شورای وزیران امور خارجه و سپس اجلاس سران ارائه خواهد شد.

حسین امیرعبداللهیان ضمن حضور در این اجلاس، مواضع جمهوری اسلامی ایران را در قبال تحولات جهان اسلام و منطقه‌ای و بین المللی تبیین خواهد کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در حاشیه این اجلاس با مقامات کشورهای اسلامی دیدار و گفتگو می‌نماید.

دیگر خبرها

  • حضور طالبان در نشست کشورهای اسلامی
  • نماینده مجلس: هر مرد ترکیه 15 شریک جنسی دارد!
  • امیرعبداللهیان: توقف جنگ در دستورکار سازمان همکاری قرار دارد
  • غیبت مشکوک لژیونر‌های ایران در ترکیه
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • قرارداد میلیاردی اتحادیه اروپا با لبنان برای مهار مهاجران
  • اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران
  • بسته یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای حمایت از لبنان
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان